Thursday, February 2, 2012

Acting + Directing

Assalamualaikum . Korang ye , sekarang tengah baca ye .
#ha , tengok . cara cakap dah lain an ... this is , Yusof Haslam style cakap . tau tak ? :D .

Haa .. ni nak cerita bagi , dekat sekolah tadi , pukul 9.40+ , waktu Sivik dan Kewarganegaraan .
Kami masuk bab keluarga . sampai kat satu m/s , ada dialog . Cikgu bagi kami semua satu kelas , untuk presentation pasal keluarga . hoho . Kami kena BERLAKON , repeat BER-LA-KON . pandai . :D .
Cikgu bahagi2 kan group . Bahagi6 , satu kelas dah ada group . Ok , kita mula kan dengan group pertama . group ainur . aku pula , gatai mulut , mulut yang tak reti tutup , terkeluaq , "LIGHTNING , CAMERA ROLL , SCENE 1 TAKE 1 , PAKK , ACTIONS" . kan , cikgu dengaq . hohoho . group 1st buat lah persembahan diorang , just sekereat jalan sebab tak ready .

Kita teruskan dengan group kedua . group Silen Raj . cikgu : "MANA DIRECTOR MANA *cari2 aku*" ,
aku pulak "CAMERA ROLL , SCENE 2 TAKE 2 , PAKK , ACTIONS" . depa berlakon lah . style lah , group tamil , lakon melayu , takdak gelak2 smile2 langsung . serious habes . XD . -FORWARD- .
Now , group 3 , group Kechik(Alimin) . Depa berlakon pasal kantoi rokok . bla3 bla3 bla3 ... habes . kami pun tak paham . XD . THIS IS IT , group ke-4 , MY GROUP , JUKEBOX Group . HAHA . #nama macam dengan apa ja .
me as father , sarah as mother , fatin as daughter , hafiz as abang and husni as adik . kami berlakon . aku buat style macam Yusof Haslam yang dibawa oleh JOHAN dalam Maharaja Lawak . ahahahaha ..#ingat dak ingat dak :D

Then , kumpulan 1 buat balek show diorang . pergh , ainur , lakonan hang memang terbaekk , kalau David Teoh tengok , kompom amek jadi heroin .

Finally , habes semua group . cikgu comment . group + cerita yang terbaekk dapat kat group ainur . pelakon2 terbaek :
Group 1 : ainur
Group 2 : -
Group 3 : Najmi Saad
Group 4 : Najmi Khalid :) , Sarah

today was the best day . sebab tak pernah2 berlakon , and now dapat berlakon . CUAKKK !!! . ahahahaha XD . ok , nak pegi buat homework jap . tata . PEACE YAWR ! <3