Monday, December 31, 2012

luahan hati budak gila sewel (5)

assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu pembaca semua :)
long time no see kan ? ada ke yang nak baca blog ni , itu pasal long time no see , haa haa haa gitu kau !
yah , welcome to my new blog . new template and new song . comel kan , pink kan ? kesah hape aku ! panda , i've quite like to panda . such a cute bear ^_^ enjoy with my new blog ^_^


okayyh , jom nak cerita apa yang jadi sebab long time no see . ye lahh , hangpa kan caring , *tangan di bahu , mata ke atas , dongak* errhhh ! >.<

first of all , nak cerita pasal kawe . hok aloh , kawe dengan family okay2 belaka .
mak sibuk dengan jaga bayi pra-matang , abah sibuk pasarkan keropok lekor ke sana ke mari , kakak sibuk kerja kerani . aku dan adik-adik masih bersekolah . aku dah nak naik form 5 , adik lelaki form 1 and adik pompuan darjah dua . mak dan abah plus along , sibuk cari duit untuk support keluarga . walaupun aku tak kerja , tapi itu je lah AIM nye . kami akan pindah lagi sekali , di sungai petani jugak , tapi dekat Taman Ria Jaya . Kos Rumah Rendah ja kami menetap nanti . rumah teres biasa ja . biar kecik rumah , tapi jangan kecik akal . kami tak kesah sangat duduk rumah kecik sebab dah biasa . and , mak pun ada cakap "kita dah selalu sangat hidup senang , la ni lah masa untuk kita rasa susah macam mana pula" . ada betul mak cakap tu , abang setuju sangat2 . rumah yang akan pindah ni rumah abah . so tak payah nak bayar apa apa dah . so that aku boleh dapat DSLR dengan cepat :D NGEEE . rumah sekarang ni teres dua tingkat , agak besar , tapi situasi dan keadaan sekeliling tak menarik ! itu yang membuat kam sekeluarga nak pindah . and most happiest thing , mak cakap , mak nak pindah Bandar Tasek Mutiara balek ! tapi lepas aku habes SPM :'( nevermind nevermind , BTM punya pasal apa pun sanggup ^_^Y .

settle sembang pasai rumah aku and family :') now nak cerita pasal kawan-kawan . apakah maksud KAWAN itu sebenarnya ? O.o
Maksud Kawan menurut dewan bahasa pustaka  menerangkan kawan sinonim dengan perkataan sahabat , rakan , teman , kenalan , handai dan taulan . Maksudnya mereka yang kita kenali antara satu sama lain .
tapi , aku ni , masih ada lagi kawan atau tak ? you know what , aku hidup , sorang-sorang ! ada kawan pun dalam facebook , twitter , skype maybe . tapi itu bukan aku nak ! aku , dah takdak kawan sekarang . kalau ada pun , takdak lah istimewa pun . kawan biasa jelah . kawan dalam kelas , kawan facebook , twitter ,  skype :'/ balek2 dok cakap tu ja kan :'] haih , tapi tulah , maybe diorang langsung tak hiraukan aku . yelah , bila jumpa kawan baru , kawan lama tinggal :'] tak semua yang istimewa tu akan buat kita happy :'] ada madu ada racun dia :'] meh nak cerita pasal mesej plak . lagi laa terguris hati ni . bila tak dimesej katanya sombong , bila dimesej tidak berbalas *cakap jawa* bila mesej bersama mesej , kemudiannya diam gitu *cakap jawa* emangnya korang pikirin aku nggak ada hati perasaan ? yang ada bf/gf tu takpa lah aku paham , memang tak kan nak pandang kawan haa . dio lah insan yang sempurno , dio lah segalo-galonyo , diolah yang ku cintai ,  PUIH ! GTH laa . yang takdak gf/bf tu , haih . yelah , siapa lah aku kan ??? kann ?? kann ? fed-up gila macam ni . macam2 kerenah kawan2 aku nih . yang dia tu dengan perangai dia , yang dia ni dengan perangai dia , macam-macam :'( aku ada kawan , aku ada kak angkat , and latest , aku ada SCANDAL . one time , SCANDALLL !!! takpalah , malaih nak cerita panjang lebaq , satgi terasa , apa pun tak jadi . tengok , tengah jaga hati orang , orang sikit pun tak jaga hati aku :'( I Hate People ! ada sorang member aku penah text , "pegilah text diorang dulu" bla3 . der kalau text , then tak berbalas/berbalas tapi sekejap je/berbalas tapi nanti diam macam tu je , lebih baik takpayah text , kan ? :'( it's about heart , hurt is the heart , hurt the HEART ! and now , nak mesej aku mesej , takmau , jangan bazirkan kredit hangpa , full stop !

yea ! aku dah dapat lesen , 
okay , bangunnya aku di pagi hari , bersiap-siap untuk tandas memberus gigi , lalu aku mandi bertubi-tubi , lap2 badanku 2 3 kali . setelah kering ku sarungkan baju , ku sarungkan seluar , siap siap untuk ke kelas komputer #boleh jadi pembaca sajak tak ? O.o 
orait , now kita dah sampai ke tempat mengambil ujian komputer , dringgg dringg dinggggg ~ haaa 
sampai pukul 11-12 macam tu , dengan orangnya yang ramai , tempat duduk tadak , air-cond sejuk gila babas ! ergh ! sempit dalam tu ! aku berdiri sambil baca buku lesen sebelum masuk dalam Bilik Ujian . kemudian masuk seorang perempuan jalan meletakkan IC nya , lalu berdiri sebelahku . haih . tidak ku endahkan beliau kerana sibuk nak baca buku . orang ramai keluar masuk pintu , dia menghimpit kepadaku . hurm . aku ketepikan badanku , lalu dia mengekoriku , NAK MENGURAT KE TU ? ^_^ agak comel budak tu , tapi , aishhhhh , lesen3 . ada satu tempat duduk kosong , dan dia duduk disitu . terasa lega diriku .
bla bla bla bla bla3 pasai perempuan tu , dia dah amek ujian tu , tah lulus tah tak , tak sempat tanya , dia kluar . 
aku tengah menuggu turn . dah nak sampai 2 jam lebih belum tunggu . ada masa untuk aku baca-baca lagi buku lesen tu . naik kematu pungkoq ni duduk lama sangat ~ ==,== ~ baca baca baca baca , ting tong , "mohammad najmi" yah , aku bersedia untuk menjawab . langkah kanan aku masuk bilik ujian tu , selawat sebelum tekan "mula" . and lastly , aku lulus , dengan markah , 43/50 :) 
berkat doa mak abah , and duit aku sendiri , tak sia-sia ^_^ and now , I got my L already , senang nak pi mana-mana , tapi kena berhati-hati , sebab aku takut jalan besaq ni ^_^    



bhahahaha , okay , itu ja cerita untuk episod kali ni . and , aku akan sambut new year dekat kampung , ada BBQ ! nyam3 , Selamat Menyambut Tahun Baru 2013 :) semoga tahun depan mengajar kita untuk menjadi yang terbaik <3 Peace Yaww ^_^Y